Descobreix la Massana El Comú Tràmits i Gestions La Massana en un clic Turisme  
Descobreixla Massana Prohibit avorrir-se On menjar ala Massana On dormir ala Massana
 
On menjar a la Massana
 

El coneixement dels aliments que es troben a Andorra i el bon art en la seva manipulació culinària han dut la gastronomia del Principat a un nivell d’excel·lència.

Des del menjar tradicional de muntanya que es pot degustar a les bordes fins als plats d’influència catalana i francesa dels restaurants més contemporanis.

Les bordes són construccions edificades fora dels nuclis urbans, en plena natura, on es respira un ambient càlid i agradable que ofereix grans sensacions, no tan sols gustatives.

La gastronomia tradicional és omnipresent amb els plats de muntanya com ara els cargols a la llauna i els guisats; les rostes amb mel, rodanxes de porc que assoleixen un sabor agredolç gràcies a un procés amb mel i vinagre; les costelles a la llosa, fregides amb sagí de porc i amanides amb una mica d’all; o les costelles de bou. Altres plats de carn molt característics són els civets de senglar o llebre, la perdiu a la vinagreta, i la combinació de verdures com la col verda i les patates, amb talls de cansalada que es fa al trinxat.

No obstant això, no tot a la cuina andorrana són carns. Podem trobar la truita de riu preparada de formes variadíssimes: des de la més clàssica, a l’andorrana, que és amb pernil, sagí i farina, fins a la truita a la molinera, cuinada amb mantega i llimona, passant per la truita al forn de tota la vida, la truita guisada amb cava o vi, o fins i tot feta amb verdures.

També el bacallà, que es pot cuinar gratinat amb cloïsses o rostit amb pebrots, el lluç, el salmó i l’arengada, què és la sardina premsada i adobada amb salmorra. Entre les postres tradicionals trobem la coca masegada, les orellanes, el mel i mató, i el postre de músic a base de fruits secs.

Gastronomia a la Massana
 
 
 
 
Comú de la Massana
Avda. Sant Antoni, 29   AD 400 - La Massana
Tel. +376 736900