Centre d’Interpretació del Comapedrosa

El Centre d´Interpretació del Comapedrosa, el CIC, està situat al vell mig del poble d’Arinsal i a 1 km del Parc Natural, i va ser inaugurat l’Agost 2015.

La missió del CIC és la de promoure l’aprenentatge de diferents àmbits temàtics del Parc Natural del Comapedrosa mitjançant diferents serveis que permetin un millor coneixement del patrimoni natural i cultural.

Vol ser un centre de referència en la visita i interpretació del Parc Natural del Comapedrosa, i en la interrelació amb el patrimnoi cultural, oferint el servei d’educació ambiental al públic escolar, públic familiar, públic turístic i també públic especialitzat (acadèmics, tècnics ambientals...).

Per aquest motiu és un punt dinàmic de sensibilització, educació i informació del parc natural, on mitjançant una museografia: plafons informatius, audiovisuals, recursos interactius, etc. el visitant pot fer un aprenentatge sobre el Comapedrosa d’una forma lúdica i apel·lant a les emocions.

El Centre d’interpretació del Comapedrosa ofereix una visió sobre la flora, la fauna i la geomorfologia del Parc Natural a través de diferents rètols explicatius. També disposa d'un audiovisual que mostra les valls del parc a través de les diferents estacions de l'any i els diferents recorreguts per realitzar excursions. A més, unes ulleres 3D permeten al visitant descobrir l’espai natural protegit i endinsar-se dins del parc de forma virtual. En aquest centre també s’hi realitzen exposicions temporals, presentacions, conferències, projectes educatius i pedagògics, etc.

Ctra d´Arinsal, 58, Edifici del Quart. Arinsal


Informació d'interès

Agricultura i medi ambient