Caracols a L’Andorrana

Caracols a L’Andorrana

Ingredients:

  • Entre 1 1/2kg i 2kg de cargols bullits
  • dues llesques de pernil gras
  • 300g de botifarra crua
  • una ceba
  • tres alls
  • un bitxo
  • un manat d’herbes de: timó, llorer i menta -fresca, si és possible-
  • un tomàquet
  • una copa de conyac
  • un parell de llosades de caldo
  • farina
  • sal
  • pebre

Preparació:

En una cassola sofregiu la ceba tallada a trossets; un cop rossa hi afegiu el pernil talladet a trossets, la botifarra a rodanxes fines -perquè es desfaci el manat d’herbes. Quan estigui tot sofregit hi afegiu el tomàquet trinxat, el conyac i el caldo. Poseu-hi els cargols escorreguts, i espolseu-los amb un parell o tres de cullerades de farina, la sal i el pebre. Ho deixeu coure lentament i quan vegeu que quasi està llest hi afegiu una picada d’alls, el bitxo i una mica de julivert trinxat. Si veieu que la salsa us ha quedat massa clara hi afegiu una mica més de farina, i al contrari, si us queda massa espesa hi poseu una mica més de brou. Rectifiqueu-ho si cal de sal. Mentre prepareu aquest plat, teniu en compte que els cargols s’han de remenar molt sovint dins de la cassola o bé sacsegeu la cassola de tan en tant.