Parc Natural del Comapedrosa

El Parc Natural del Comapedrosa se situa al nord-oest del Principat d'Andorra. La superfície protegida és de 1.542,6 ha (15,42 km2). El cim del Comapedrosa, (2.942 m) és el pic més alt del país.
El principal atractiu d’aquest espai protegit és l'imponent paisatge d'alta muntanya, dominat pel gegant andorrà: l'alt de Comapedrosa, que dona nom al Parc, així com també els estanys, les cascades, les fonts... A més, la xarxa de senders i refugis permet de fer-hi un gran nombre d'excursions.

Pel que fa als habitants del parc, hi trobem la fauna i la flora típiques dels estatges alpins i subalpins.. Plantes i animals mostren un seguit d'adaptacions als rigors climàtics de l'alta muntanya que els fan d'allò més interessants per als amants de la natura. Algunes espècies, a més a més, són rares a nivell pirinenc, europeu o fins i tot mundial.

Tothom pot gaudir dels atractius del parc, ja que hi ha excursions per a totes les edats i nivells. El Circuit interpretatiu -amb panells informatius durant tot el recorregut- permet conèixer les característiques de la fauna i la flora del parc. Aquesta ruta és assequible per al públic de totes les edats. El punt de sortida es troba al costat de la caseta d'informació del parc de l'aparcament de les pistes d'Arinsal, a l'inici de la carretera de Comallempla.
Durant tot l'estiu, hi ha un servei d'excursions amb guies especialitzats en rutes d'ecoturisme. Aquests itineraris són temàtics i hi ha diferents nivells de dificultat.

Trobareu tota la informació al web www.comapedrosa.ad

 

Sumit Manwani - Perdent el cim 

Arinsal


Informació d'interès

Agricultura i medi ambient