Civet de Llebre

Civet de Llebre

Ingredients:

  • una llebre
  • el fetge de la llebre
  • 1/4l d’oli
  • dues cullerades de greix dolç
  • 1l de vi negre
  • sal
  • pebre
  • un cap i tres grans d’all
  • una ceba
  • una carrota
  • tres fulles de llorer
  • un ramellet de timó
  • una branqueta de canyella
  • un tros de cansalada
  • 50g de xocolata negra
  • 20g d’ametlles
  • el caldo o aigua que es necessiti per cobrir el cuinat

Preparació:

Per al marinat: talleu la llebre a trossos, salpebreu-la i poseu-la a marinar tota la nit amb el vi, el cap d’alls tallada pel mig, la carrota tallada a rodanxes, la ceba tallada menudeta, el timó, el llorer, i la canyella. L’endemà, escorreu els trossos de llebre del marinat i els fregiu en una paella amb el greix dolç i l’oli. Preneu la carrota del marinat i juntament amb la ceba la fregiu a la mateixa paella en què heu fregit la carn. Poseu el suc del marinat en una cassola; afegiu-hi els talls de llebre que heu fregit i un cop fregides les verdures del marinat les afegiu a la cassola, i a la mateixa paella hi fregiu el fetge i el reserveu. Fregiu la cansalada tallada a tires i ho poseu a la cassola on hi ha la llebre. Poseu aquesta cassola a foc baix, cobriu-ho amb el caldo i l’oli que ha quedat de fregir i deixeu que es cogui lentament. Al cap d’una hora, aproximadament, hi afegiu una picada del fetge, tres grams d’all, les ametlles i la xocolata ratllada. Ho remeneu bé, tapeu i deixeu-ho coure.