Comença la neteja i descontaminació del camp de tir

Aquest matí han començat els treballs de neteja i descontaminació del camp de tir del Pla de Borràs, al terme de Pal. La intervenció es farà en dues fases. La primera consisteix en treure la ceràmica dels plats i el plàstic dels cartutxos. S’estan retirant aquests residus de l’entrada del camp i també al llarg d’una franja ampla per permetre el pas a l’equip que portarà a terme la segona fase, de retirada del plom. Es tracta d’una neteja més profunda, que requereix aixecar una capa de terra, i durant la qual també s’aprofita per acabar de netejar trossos de plats i cartutxos que amb els anys s’hagin anat enfonsant.

La previsió és que la neteja es completi a finals de juny tot i que dependrà de les condicions meteorològiques, ja que aquests treballs no es poden portar a terme amb la terra humida.

Un cop s’hagi netejat el terreny es procedirà a les obres d’adequació, que inclouran unes xarxes protectores que recullin els residus i evitin la seva infiltració al terreny.

El camp de tir del Pla de Borràs serà l’escenari de les proves d’aquesta disciplina als Jocs dels Petits Estats del 2025.

Recordem que el Comú de la Massana va signar un conveni amb la Federació Andorrana de Tir per a la cessió d’aquest espai, que podrà ser utilitzat per fer entrenaments i competicions.

Els treballs d’adequació s’han posat en marxa tan aviat com ho han permès les condicions meteorològiques.

3/6/2024