Divendres s'inaugura el Mercadet de l'Avet

L’encesa de les llums de Nadal simbolitzarà l’inici de les festes nadalenques. Com cada any, la Massana dona el tret de sortida a la plaça de les Fontetes, enguany amb un format renovat. “La pandèmia ens obliga a reinventar-nos i adaptar-nos”, afirma el conseller de Cultura, Igualtat i Participació Ciutadana, Guillem Forné. L’acció s’ha batejat amb el nom de Mercadet de l’Avet, “un nom que ens recorda que mantenim l’esperit de poble, que volem mantenir les tradicions i que ens indica que el protagonista serà l’arbre de Nadal i també els infants de la Massana, que seran els encarregats de guarnir-lo, a través d’un concurs”.

Forné ha explicat que el Mercat de l’Avet serà un punt de trobada per gaudir dels espectacles amb artistes del país, amb accions incloses dins el projecte “La Cultura no s’atura”, i també hi haurà punts de venda “per posar en valor el comerç de proximitat”. Hi haurà casetes amb productes gastronòmics, de cosmètica, decoració i regals, procedents dels comerços de la parròquia. El Comú es fa càrrec del cost de les casetes i del personal que estarà als punts de venda “ja que es tracta d’una de les accions per donar suport al nostre teixit empresarial”. Les bases per participar a la decoració de l’arbre de Nadal de la Massana estan penjades a la web www.lamassana.ad.

Els infants podran crear els seus guarniments a casa però també hi haurà un taller dins el mateix mercat, que s’inaugura divendres i s’allargarà fins dimarts, 8 de desembre, dia de la Puríssima. Justament, el Mercadet de l’Avet es tancarà amb l’entrega de premis del concurs de guarniments, com ha explicat la directora de Cultura, Montse Checa, que ha remarcat la gran quantitat d’accions culturals i d’animació. El tret de sortida el donaran, just abans de l’encesa de les llums, els joves artistes de la companyia massanenca “The teens Project”, amb una acció escènica a la mateixa plaça. També hi haurà actuacions de l’Escola de Música de les Valls del Nord i dels grups musicals Melicotó, Juli Barrero&the Hot Pockets i Green Note. El que sí que es repeteix respecte a altres anys és la pista de patinatge infantil, el fotomaton i la caseta del Pare Noel. Tot i que el Mercadet de l’Avet tancarà el 8 de desembre, hi haurà concerts i accions nadalenques fins el dia de Reis. Enguany només s’ha imprès en paper el cartell del Mercadet de l’Avet, en el qual hi ha un codi qr de descàrrega de tota la programació.

30/11/2020