Les bruixes conduiran la Revetlla massanenca

La Massana donarà la benvinguda a la programació d’estiu amb la Revetlla de Sant Joan. Com ha explicat la cònsol major, Olga Molné, l’any passat es van recuperar les falles i el ball de bruixes de l’Esbart Valls del Nord, i aquest any, no només creix el grup fallaire sinó que s’incorpora un nou element: l’espectacle de microteatre Fe(minus), amb Cristina Pericas, Núria Montes i Txell Díaz. Serà un tribut a les bruixes d’Andorra, que eren perseguides durant l’Edat Mitjana, quan en realitat eren dones amb esperit crític i coneixement científics, com ha apuntat el conseller de Cultura, Guillem Forné. L’espectacle començarà a les 22 h a la plaça de l’Església.

Tot seguit, es començaran a encendre les falles. Les bruixes acompanyaran la colla de fallaires de la Massana i els grallers dels Castellers d’Andorra durant tot el recorregut, que anirà des de l’escola andorrana fins a l’aparcament de les escoles. A l’arribar, hi haurà l’encesa de la foguera i el Ball de Bruixes de l’Esbart Valls del Nord, a més del repartiment de coca i moscatell.

La festa continuarà a Sispony i Pal, que celebren les seves festes majors, amb un ampli programa d’activitats.

Pel que fa a la programació cultural d’estiu, es mantenen els dos cicles d’espectacles a l’aire lliure: els Dijous a la Fresca i els Dimecres de Xics. Com han assegurat tant Molné com Forné, aquest tipus d’espectacles als espais públics de la parròquia contribueixen a la dinamització del teixit comercial de la parròquia.

Els Dijous a la fresca inclouen dos concerts de Músiques del Món: el primer, amb David Sanz a la guitarra i la veu de Roser Puigbò; i el segon, amb Odara Trio. A més, també s’ha programat el concert d’Òpera Entre Cordes, amb David Font i Laura Coll. El cicle es completarà amb l’espectacle de circ “Això era i no era”, amb la companyia Riguel, i amb dansa contemporània, amb la JO Dansa.

Pel que fa als Dimecres de Xics, que es fan al Prat Gran,  s’han programat dues sessions de jocs gegants, un taller de circ i un espectacle de circ. Tot plegat perquè els infants es diverteixin i vagin adquirint el gust per la cultura.

Una de les novetats d’aquest estiu serà la sortida literària “Herois perseguits per la Gestapo”, que recorrerà els escenaris de les xarxes d’evasió narrats per diferents novel·les escrites a Andorra. La ruta transcorrerà entre Llorts i la Massana i la sessió clourà a l’Hostal Palanques, epicentre de l’activitat dels passadors a la Massana. Seran dues sessions, conduïdes per Roser Porta, que requeriran inscripció prèvia a l’Oficina de Turisme.

Tanca la programació massanenca el concert de Sant Roc, amb un projecte innovador, que pretén posar en valor l’ús de l’orgue, combinat amb músiques del món interpretades amb arpa i instruments de vent tradicionals. Anirà a càrrec d’Ana Mínguez Abad i El Mantel de Noa.

Així doncs, la Massana presenta una programació d’estiu molt variada per arribar a tots els públics i amb presència majoritària d’artistes del país per tal de promoure el talent local.

19/6/2023