Casa Rull

Poder admirar les condicions de vida d’una família benestant andorrana de segles enrere és tot un privilegi. La conservació i restauració de la Casa Rull permet tornar al passat i apreciar la importància de les cases andorranes en una societat de muntanya. Casa Rull simbolitza la història viva d’un país que sempre troba la forma de retre homenatge al seu.

La casa es va construir el segle XVII i va anar transformant-se a mesura que evolucionava la família. El segle XIX, l'habitatge va patir un incendi que va provocar altres reformes de la casa.

Aquest museu, t'apropa a la manera de viure d’una família de pagesos amb terres, en una època en què el conreu de la terra i l’explotació ramadera eren la base econòmica de la societat rural andorrana. Coneixeràs de primera mà com funcionaven les famílies andorranes, la seva organització i el repartiment de tasques i obligacions dins de la casa.

La Casa Rull va ser una de les cases més importants de la parròquia de la Massana. Els seus antics habitants, la família Perich, representen un clar exemple de nissaga de pagesos amb terres (en català anomenats pagesos grassos) del Pirineu. Sota el seu sostre hi van viure hereus i pubilles, cabalers i cabaleres, mossos i criades, les vides dels quals donen testimoni de les diverses èpoques de bonança i penúries que va passar la família al llarg de la història.

La Casa Rull forma part de l’itinerari de l'Hàbitat Rural d’Andorra.

Serveis: Visita guiada amb reserva prèvia o lliure amb audioguia. Durada: 1 hora. Idiomes: català, castellà, francès i anglès. Aforament limitat a 30 persones per visita. Espai adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. El museu també té una botiga a l'interior i proposa activitats i tallers per a escolars. A més, disposa d'una sala audiovisual i una aula multimèdia.

www.museus.ad

Museus adherits al passaport de museus d’Andorra PassMuseu.

C. Major, s/n. Sispony


Informació d'interès

Museus