Circuit curta distància Comapedrosa

De pujada i baixada es travessa el túnel d’Arinsal. En aquest tram curt és possible que la senyal de GPS es perdi, tot i que, evidentment, no te pèrdua.

Iniciem la ruta a Arinsal, davant del Centre d’interpretació del Comapedrosa i farem el primer quilòmetre per carretera, fins travessar el túnel d’Arinsal. Just en sortir girarem a la dreta i, al cap de poc temps, ja iniciem l’ascens per GR en direcció al refugi de Comapedrosa. De bon inici la pujada és forta i amb algun descans curt, arribarem a la Colladeta de Comapedrosa, on ens podrem apropar al refugi, a 5 minuts de la collada. Nosaltres seguirem en línia recta, en un descens curt, per travessar les restes d’un estany i iniciar de nou la pujada, sempre per sender ben fresat, fins a l’Estany Negre. En aquest punt deixarem el GR i seguirem a la dreta les indicacions de “Pic”, amb punts grocs. El primer tram és exigent, per tartera, i un cop arribats a l’aresta la pendent se suavitza fins coronar els 2.942 m de l´Alt del Comapedrosa, el punt més elevat d’Andorra.

El descens el farem flanquejant la carena per l’esquerra, fins al Coll de Malhivern. Un cop al coll, trobarem un caos de blocs, a estones amb petit sender, per on anirem resseguint el traçat i els punts grocs que anirem trobant. Sortirem del pedruscall per un sender fresat de pendent forta i, després d’una baixada curta per prat, retrobarem el sender i el GR, que ens portarà fins al refugi lliure de Pla de l’Estany, on trobarem una font.

Des d’aquest punt, després d’un tram planer, ja no deixarem el GR en cap moment i, en clar descens, sempre per sender, arribarem de nou al túnel que hem travessat a la pujada i desfarem el tram asfaltat per arribar de nou al punt de sortida.

Fins ben entrat l’estiu, podem trobar neu a les zones altes i la baixada de Malhivern. Sense passar per la mateixa porta, si volem, podem accedir al refugi de Comapedrosa desviant-nos 5 minuts de l’itinerari.

Aigua: Arinsal, Refugi de Pla de l’Estany (Km 11), diferents torrents

Descarrega’t Alpify, l’app de seguretat que permet, que en cas d’emergència, l’usuari enviï la seva ubicació exacta als equips de rescat.

15 km - Nivell mig