Dos esdeveniments per celebrar les festes nadalenques a la Massana: "Ara ve Nadal" i "Mercat de l'Avet"

El Comú de la Massana proposa dos esdeveniments diferenciats per les festes nadalenques: d’una banda, l’”Ara ve Nadal”, del 3 al 12 de desembre, coincidint amb el pont de la Puríssima; i d’altra banda, el “Mercat de l’Avet”, del 27 al 31 de desembre.

Com sempre, l’encesa de llums donarà el tret de sortida a les festes i del cicle “Ara ve Nadal”. Serà divendres, 3 de desembre, a les 18.30 h, amb la intervenció dels joves del Punt 400 i els infants de l’Esplai. L’acte anirà seguit d’un concert de nadales a càrrec de Shuffle Express.

“L’oferta que hem preparat per al Nadal reflecteix la nostra aposta pels artistes locals, posant-los en valor en tots els esdeveniments que portem a terme”, assegura el conseller de Cultura, Igualtat i Participació Ciutadana, Guillem Forné, que també remarca “el programa variat i heterogeni d’aquest any, adreçat al públic de totes les edats i fomentant la vessant participativa”.

Justament, una de les propostes més populars serà el taller de danses tradicionals a càrrec de l’Esbart Valls del Nord, una activitat intergeneracional en què “mostrarem les entranyes de l’Esbart, mostrant com es fa l’escalfament i un assaig. A més, acabarem amb una petita coreografia per aplicar les passes que haurem après”, explica la presidenta de l’entitat, Meri Rabadà.

Una altra activitat participativa serà el concurs de decoracions de Nadal, on els nens elaboraran els guarniments per l’avet de la plaça de les Fontetes. Aquesta iniciativa ja es va fer l’any passat i va tenir una gran acollida, com ha exposat la directora de Cultura, Montse Checa.

Durant els deu dies, a banda de diferents tallers i espectacles, hi haurà cavallets, un carrusel sostenible per als més petits i una activitat molt interessant per al públic familiar: un planetari per descobrir el cel nocturn (dissabte, 4 de desembre).

Pel que fa al “Mercat de l’Avet”, s’inaugurarà just després de Nadal i Sant Esteve, i comptarà amb una gran varietat de parades gastronòmiques i d’artesania. A més, hi haurà un cicle de cinema infantil al teatre de les Fontetes, a més de tallers i la visita del patge reial.

Durant les festes nadalenques, la Massana compta amb altres activitats, com el concert d’Andorra Lírica o l’espectacle de l’ENA.

25/11/2021