La nova consellera Alèxia Verdaguer s’incorpora a l’equip comunal de la Massana

La sessió de Consell ha donat el tret de sortida amb la presa de jurament de la nova consellera Alèxia Verdaguer, que formarà part de les diferents conselleries on fins ara participava Josep Fusté, qui va presentar la seva renúncia el passat 9 de febrer.

Verdaguer ja ha ocupat avui la cadira de consellera, en un Consell en el qual s’ha exposat el projecte del parc de Santa Caterina, “un projecte fet pel i per al jovent, amb la creació d’una àrea esportiva i d’un espai verd que donarà vida a la parròquia”, com ha exposat el conseller d’Educació, Joventut i Esports, Kevin Poulet. Avui s’ha donat llum verda a la licitació de la segona fase, que inclourà una pista de bàsquet, una zona de calistènia i diferents elements de repòs, jardineria i serveis. Per poder tirar el projecte endavant, ha calgut aprovar un suplement de crèdit de 446 mil euros, que es finançaran a través de tresoreria. El motiu de l’increment es deu a la inclusió de la pista de bàsquet i a l’encariment dels preus de la construcció. Poulet ha informat que les obres estaran enllestides al mes de juny o a principis de juliol, perquè els joves en puguin gaudir durant l’estiu. En aquests moments s’està acabant la fase 1 del projecte, que inclou una zona d’skate i un camp de futbol, que són dos espais molt reclamats per als joves.

Justament, les obres de Santa Caterina formen part dels crèdits reconduïts que s’han aprovat en la sessió d’avui. En total s’han reconduït crèdits per un total de 4,3 milions d’euros, ja que el Comú té diverses inversions compromeses en curs, com la millora de l’eficiència de la xarxa d’aigua potable, la reforma integral de la carretera secundària de Sispony o la creació del nou servei de Tràmits a la planta baixa de la Closeta.

En la sessió d’avui també s’ha aprovat un compromís de despesa destinat a l’enllumenat públic, que els comuns han passat a assumir de forma íntegra i que al Comú de la Massana se situarà al voltant dels 130 mil euros. La cònsol menor, Eva Sansa, ha remarcat els esforços per substituir les bombetes de vapor de sodi per led. Al 2022 es van invertir prop de 80 mil euros i aquest any s’hi destinarà una partida de 177 mil euros, amb l’objectiu de ser més sostenibles i reduir el consum energètic.

D’altra banda, s’ha donat llum verda a la modificació d’un article de l’Ordinació de la funció pública del Comú de la Massana per clarificar l’estructura retributiva dels funcionaris i dels complements que poden percebre.

En la mateixa sessió s’ha aprovat el suplement de crèdit per reformar el parc infantil de les Fontetes.

23/2/2023