Tret de sortida al FestiSport, la gran festa de l’esport per a tothom

La segona edició del FestiSport espera revalidar l’èxit del a prova pilot de l’any passat. Com ha remarcat la cònsol major, Olga Molné al seu parlament, l’esdeveniment va néixer amb la intenció de ser un aparador de les diferents disciplines esportives que es fan al país, perquè els infants puguin experimentar i que els pares ja puguin fer les inscripcions pel pròxim curs”.

La medallista olímpica Gemma Mengual ha estat l’ambaixadora d’aquesta segona edició del Festisport. Mengual ha assegurat que “m’encanta aquest concepte, que els nens puguin provar diferents esports” i també ha posat en valor l’esport femení, fent una crida a totes les nenes perquè apostin fort per la disciplina que més els agrada.

El conseller d’Esports, Kevin Poulet, ha agraït la implicació de clubs i federacions, que ha permès que l’esdeveniment compti amb vint-i-tres esports diferents, a més de jocs, escape rooms i el VideSport, el mercat de roba i material de segona mà.

Després dels parlaments inaugurals, les autoritats i acompanyants han fet un recorregut per les Fontetes i el Prat Gran. A més, s’han animat a provar diferents esports.

Durant la primera jornada hi ha hagut disciplines tan diverses com rítmica, escacs, escalada en rocòdrom, futbol sala, skate o handbol.

Les activitats esportives continuaran demà amb tennis taula, ciclisme, bàsquet i moltes altres propostes, com el joc del mocador o el golbol, una disciplina paralímpica que es juga amb els ulls tapats i en la qual prendran part Gemma Mengual i els esportistes andorrans Margot Llobera, Mònica Dòria, Gina del Rio i Bartumeu Gabriel.  

A més, els esportistes es faran fotos amb tothom que vulgui. També hi haurà una trobada de mascotes esportives, que comptarà amb el Tamarro, el Brut, el Piolet, la Violeta i l’Esporti, la mascota del festival.

El FestiSport va néixer amb una clara vocació solidària. A cada edició hi ha un component solidari i enguany arriba de la mà de Carlos Verona, que sortejarà un mallot entre les persones que participin al projecte “Bikes 4 Masai”.

Tothom que passi per les Fontetes es podrà endur una xapa del FestiSport.

L’horari de demà serà des de les 9.30 h fins les 21 h.

12/5/2023