Bona acollida de la 17a edició de les Jornades de Cuina de Tardor de la Massana Fogons, el segell gastronòmic sota el qual es realitzen diverses accions per promocionar la gastronomia local, seguint uns criteris de sostenibilitat. Els menús dels disset restaurants participants estan tenint una bona acollida i molta gent està fent reserves expressament per provar els plats de les jornades.
A més, una cinquantena de persones ja han activat el passaport gastronòmic digital, a través de l’app La Massana + i ja han començat a escanejar el codi dels restaurants on han fet l’àpat. Un cop completat el passaport, amb tres segells, cal presentar-lo a l’Oficina de Turisme de la Massana per obtenir el premi: una observació astronòmica guiada acompanyada d’un tast gastronòmic. El premi uneix dos dels pilars turístics de la parròquia: l’astroturisme i la cuina.
Tothom que vulgui provar els menús de les jornades, i obtenir un premi a través del passaport digital, encara té temps fins el 2 de novembre. Els menús estan centrat en la cuina de tardor, amb ingredients locals i de temporada, com els bolets, les hortalisses, les fruites o les carns de caça.
La riquesa de la cuina de tardor es pot descobrir en establiments molt diversos, des de bordes amb encant fins a restaurants d’autor o propostes més informals.
Babek, Borda Xica, Angelo, Tapeo de Dario, Donpi, Malandra, Hostal Palanques, Vine Vins i platets, la Minjadora del Sinquede, Commençal Spot, l'Hort de Casa, la Taverna Comapedrosa, el Molí dels Fanals, Restaurant Émo, Toc, borda Eulari, Calma Espai Gastronòmic, Carroi Abba Xalet Suites Hotel uneixen esforços per oferir menús que transmetin la seva personalitat i l’essència de la tardor a l’alta muntanya.
21/10/2025